Alles wat je moeten over tv wandmeubels

Tv wandmeubels zijn er in allerlei soorten en maten. Het aanschaffen van een nieuw model is dan ook iets waar je even goed voor moet gaan zitten. Er zijn talloze factoren om rekening mee te houden en het kan soms lastig zijn om tijdens het zoeken tussen al die verschillende tv wandmeubels het overzicht te bewaren. Om je daar een handje bij te helpen, hebben we een aantal van deze factoren voor je op een rijtje gezet.

Bevestiging

Voordat je de verschillende soorten tv wandmeubels gaat bekijken, is het verstandig om voor jezelf te bepalen of je de tv en het meubel wilt ophangen of neerzetten. Als je deze keuze hebt gemaakt, kan je namelijk al een groot deel van de opties uitsluiten, wat de zoektocht een stuk makkelijker maakt. Ga je voor een hangende tv? Dan begint je zoektocht bij tv wandmeubels met een open ruimte. Deze ruimte kan zich in het midden bevinden, maar er zijn ook modellen beschikbaar met ruimtes aan de zijkanten. Naast de tv kan ook het tv meubel zelf worden opgehangen. Dit geeft de kamer een moderne, schone uitstraling.

Opbergruimte

Zodra je de bovenstaande keuze hebt gemaakt, is het tijd om na te denken over de hoeveelheid opbergruimte die je wilt hebben. Zo zijn er tv wandmeubels waar je enkel de tv en de bijbehorende snoeren in kwijt kunt. Deze minimalistische modellen zijn momenteel erg in trek, maar bieden natuurlijk niet voor iedereen voldoende mogelijkheden. Als je het bijvoorbeeld fijn vindt om ook de dvd-speler, laptops, spelcomputers en spellen netjes te kunnen opbergen, zal je moeten kijken naar tv wandmeubels met kastjes en lades. In dat geval is het verstandig om een variant met deurtjes te kiezen, zodat de kamer niet rommelig oogt en je bovendien geen last hebt van stof op je apparaten.

Afmetingen

De volgende stap is het bepalen van de afmetingen. De designs van moderne tv wandmeubels worden afgestemd op de tv’s van nu. We weten echter allemaal dat de technologie continu in ontwikkeling is, waardoor het zomaar zou kunnen dat je over een paar jaar een compleet andere tv wilt kopen. Daarom is het verstandig om bij het zoeken naar tv wandmeubels rekening te houden met tv’s van verschillende afmetingen. Als je namelijk voor een model kiest waar je geen enkele speling hebt qua ruimte, is er een grote kans dat je bij het kopen van je volgende tv ook het wandmeubel moet vervangen. En dat is natuurlijk zonde!

Overig

Als je tevreden bent met alle bovenstaande keuzes, zijn er nog een paar korte vragen die je moet beantwoorden om ervoor te zorgen dat je van alle mogelijke tv wandmeubels degene kiest die echt bij jou past:

  • Welke kleur moet het meubel hebben?
  • Wil je een meubel met ingebouwde verlichting?
  • Wil je het meubel laten monteren of ga je zelf aan de slag?

Nu ben je helemaal klaar om de perfecte aanvulling op jouw woonkamer in huis te halen. Op zoek naar een zwevend Tv wandmeubel? Bij Furnea staan ze dag én nacht voor je klaar.