Videoprocessor

De aansturing van een videowall

De aansturing van een videowall kan op een aantal manieren worden gerealiseerd. Het belangrijkste wat u vooraf dient af te vragen is wat u er op wilt vertonen en via welke software u dat wilt doen.

Wil u een simpele video of wat plaatjes vertonen dan kunt u makkelijk de bijgeleverde software gebruiken die bij de hardware past. Meestal wordt hier Novastudio gebruikt. Dit is de software die Novastar levert bij hun hardware. Dit zijn dan de zendkaarten en de ontvangstkaarten die respectievelijk in de computer en in de led scherm kabinetten zitten. Novastudio is een vrij simpel programma waar je dus een soort presentatie in kan maken of wat films achter elkaar kan tonen.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn led reclameborden en reclame zuilen. Dit zijn videowalls die heel simpele content gebruiken en dus via Novastudio worden weergegeven.

Videoprocessor

Als u uw eigen software wilt gebruiken  dan heeft u een videoprocessor nodig. Op deze manier kunt u de videowall gebruiken als een tweede beeldscherm van uw pc of laptop. Dit is ook wat handiger als u het scherm wilt opdelen in verschillende stukken.

Videoprocessor

Een tweede oplossing is de videoprocessor als u een heel groot led scherm / videowall heeft. Dan kan 1 zendkaart van Novastar het niet aan en dan heeft u dus een videoprocessor nodig met een splitter. Deze knipt dan het beeld van de computer op in delen en stuurt dit stuk in delen naar de zendkaarten. De videoprocessor maakt hier dan weer 1 mooi beeld van. Dit kan met meerdere zendkaarten. Tot wel 16 stuks aan toe. U moet wel rekening houden met de gebruikte computer en grafische kaart.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de led boarding bij voetbalvelden. Deze zijn zeer lang gerekt en hebben dus heel veel horizontale pixels die 1 zendkaart niet aan kan.

Meer informatie kunt u krijgen bij 1 van de experts van www.Leddisplayexpert.nl