De ultieme gids voor slaapkamerverlichting

Je hebt niet alleen goede slaapkamerlampen nodig voor het lezen van een boek of simpel weg de kamer te verlichten. Een slaapkamerlamp bij je bed is ook handig voor het opzoeken van je spullen zoals je mobiel, tas of het maken van een gezellig sfeer! Ontdek waar je op moet letten bij het aanschaffen van een lamp voor je bed. Een slaapkamer moet een vredig toevluchtsoord zijn, bevorderlijk voor ontspanning en rust, maar ook functioneel.

Hoewel verlichting natuurlijk functioneel is, kan het ook de sfeer in de ruimte bepalen. Kies een primaire lichtbron en voeg een paar kleinere armaturen toe voor een zacht effect. Voor degenen die graag lezen of werken in bed, is taakverlichting het antwoord. Dit type verlichting kan veel verschillende armaturen bevatten, zoals tafellampen die voornamelijk worden gebruikt om een specifiek gebied te verlichten. Een moderne vloerlamp kan een gloed geven die perfect is om ‘s nachts te lezen. Taakverlichting kan worden gebruikt voor een specifieke activiteit en in combinatie om het tempo van uw kamer te bepalen. Probeer een dimmer toe te voegen aan de belangrijkste verlichtingsbron om de toon van de kamer gemakkelijk te veranderen. Een drieweglamp kan ook een uitkomst zijn voor wie geen nieuwe schakelaar wil installeren.

 Als de kamer groot genoeg is, stem dan verschillende soorten slaapkamerlampen op elkaar af om bepaalde gebieden te verfraaien zonder andere te verpesten. Accent lichten brengen de aandacht naar items zoals wandkleden, wandtapijten en andere kunst, of lichten kunnen direct boven het bed worden geplaatst om te lezen. Tafellampen kunnen ook worden gebruikt als taakverlichting wanneer de blikverlichting te fel lijkt. Een plafondventilator kan het energieverbruik overdag verminderen en ‘s nachts voor verlichting zorgen.

Wist je dat Lampenhuis een uitgebreid assortiment slaapkamerlampen heeft om voor jouw slaapkamer perfect te verlichten. Bij Lampenhuis bieden ze werkelijk alle mogelijke soorten slaapkamerlampen die je maar kunt bedenken. Het gaat hierbij om bedlampen, bureaulampen, plafondlampen, hanglampen, wandlampen en wandleeslampen.