Een korte historie over de Pager – Waarom deze nog van belang is

Naarmate de technologie overal om ons heen evolueert, is het geen verrassing dat de meeste mensen denken dat pagers dezelfde weg in zijn gegaan als diskettes, VHS-tapes en telefoonlijsten. De realiteit is dat er enkele zeer belangrijke redenen zijn waarom bijna 80% van de ziekenhuizen nog steeds op pagers vertrouwen voor kritische communicatie. In dit artikel bespreken we waarom de pager belangrijk is en een korte historie over de pager.

Pager Geschiedenis:

Laten we eens kijken naar de geschiedenis van de pager en waarom professionele zorgverleners pagers blijven integreren in hun workflows en veilige communicatie.

1921: het eerste-pager achtige systeem werd gebruikt door de politie van Detroit toen ze met succes een met de Radio uitgeruste politieauto in dienst hadden.

in de jaren tachtig werd er een groot wisselbestand uitgevonden, waardoor pagina’s over radiogolven over een stad, staat of zelfs een land konden worden overgebracht. Paging gebruik explodeert, steeds populair onder consumenten voor persoonlijk gebruik.

2001: Motorola en Glenayre, de dominante fabrikanten van paging-apparatuur, begonnen de wisselruimte te verlaten.

2019: de nationale gezondheidsdienst in het VK bestelde de verwijdering van pagers tegen het einde van 2021.  Als nieuws van het verbod en de #purgethepager hashtag-spread, namen NHS-medewerkers op Twitter de vele redenen uiteen die pagers populair bleven onder zorgteams en ze ondersteunen pagers als cruciale hulpmiddelen om patiëntenzorg te coördineren en te leveren.

Waarom de Pager moet blijven bestaan

Ja, pagers leven vandaag nog steeds en worden omarmd door dezelfde groepen die de allereerste versies gebruikten: Public Safety en Healthcare professionals. Zelfs met de proliferatie van smartphones blijven pagers populair in deze industrieën vanwege de betrouwbaarheid van de paging-netwerken. Ongeacht hoe geavanceerde smartphones worden, totdat mobiele netwerken kunnen overeenkomen met de survivable architectuur van de paging-netwerken, zullen pagers voor de komende jaren een hoofdbestanddeel blijven van kritieke communicatie (Bron: www.ceyont.com).