Hoe kies je de beste televisie?

Televisies bestaan al bijna 100 jaar, maar ze zijn niet meer te vergelijken met de televisies van toen en nu. Vroeger kon je alleen televisie kijken met zwart wit beeld, terwijl je nu allerlei verschillende soorten en maten hebt. Speciaal voor jou lees je in dit artikel waar je op moet letten bij het kopen van een televisie, zodat je de beste televisie aanschaft. 

Beeldscherm

Tegenwoordig heb je zoveel verschillende beeldschermen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Let daarom erg op wat de afstand van je bank naar de televisie is, op basis daarvan kan je de grootte van je beeldscherm het best bepalen. Tevens zijn er inmiddels verschillende soorten schermen op de markt van een LED scherm, een OLED scherm en plasma scherm. 

Kleur

De televisies van deze tijd zijn vaak in meerdere kleuren beschikbaar, de kleurkeuze is een persoonlijke voorkeur, maar is vaak ook afhankelijk van het interieur. Televisies van het merk Philips of Samsung zijn ook te bestellen als speciale televisie in een schilderijlijst. Dan heb je een mooi schilderij hangen als je de televisie niet gebruikt.

Aansluitingen

Met de televisies van vroeger had je alleen een goede antenne en stopcontact nodig om hem aan te sluiten. Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van allerlei soorten apparatuur die zijn aan te sluiten op de televisie, hierdoor heb je ook vaak meerdere HDMI aansluitingen nodig. Hou rekening ermee hoeveel aansluitingen je nodig hebt bij het aanschaffen van een nieuwe televisie. 

Staan of hangen

Je kan ervoor kiezen om je televisie ergens op neer te zetten, een dressoir kast of een tv meubel, maar je kan ook kiezen om je televisie op te gaan hangen. Als je kiest om je televisie ergens op neer te zetten houd dan rekening met de maat van je televisie als het erop moet staan. Kies je toch voor de optie ophangen dan heb je ook speciale beugels nodig voor op de muur om je televisie op te hangen. Je kan voor universele beugels kiezen, maar als je zeker wil zijn van goede kwaliteit schaf dan een beugel aan wanneer je de televisie hebt gekozen op basis van het merk, type etc. 

Bron: De Beste

Geef een reactie