Met een usb c docking station kun je eenvoudig je apparaten koppelen

USB c docking station 

Je kent het wel, je wilt van allerlei soorten kabels aansluiten maar je hebt geen genoeg poorten in je computer, tv of laptop zitten om deze aan te sluiten. Je hebt hier verschillende oplossingen voor. Je hebt bijvoorbeeld een usb-splitter, ook wel een USB c hub. Deze USB c hub split jouw usb in bijvoorbeeld 5 extra aansluitingen voor jou kabels in een vorm van een kastje die je aansluit. Maar wat nog handiger is is een USB c docking station. Hiermee heb je niet alleen extra ruimte voor meer usb kabels maar ook voor andere aansluiting. Hier lees je meer over een USB c docking station en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een docking station?

Een USB c docking station is een eigenlijk een station waar je meerdere kabels op kunt aansluiten. In laptops heb je vaak heel erg weinig aansluitingen terwijl je eigenlijk veel meer kabels hebt die je moet aansluiten. Met dit docking station die je met een USB kunt aansluiten op je laptop, tv of computer creëer je dus eigenlijk veel meer aansluiten. Deze aansluitingen kunnen zijn: USB-aansluitingen, geluids-aansluitingen, VGA-aansluitingen, HDMI-aansluitingen en ruimte om SD kaarten te gebruiken in dit station.

Wat zijn de voordelen?

Sowieso is dit station al een groot voordeel omdat je simpelweg meer aansluiting hebt om alle kabels die je wilt aan te kunnen sluiten. Je kunt beter te veel aansluitingen hebben dan te weinig, want er komen er altijd wel meer bij. Bijvoorbeeld als je hebt iets nieuws gekocht voor je laptop of computer wat je wilt aansluiten.

Ook is een voordeel dat je niet alle kabels op je bureau hebt liggen maar dat je dit naar een andere plek kan brengen. Als je je station bevestigd aan de onderkant aan je bureau en vervolgens daar alle kabels in doet heb je geen kabels op je bureau liggen. Hierdoor kan je veel makkelijker werken en zijn er geen kabels die je irriteren.

Nog een voordeel is dat je het station kunt vervangen. Als er inputs kapot gaan die in je laptop of computer zitten zijn deze moeilijk te vervangen. Een docking station kun je makkelijk ontkoppelen, de nieuwe plaatsen en vervolgens alle kabels weer bevestigen. Dit spaart dus ook een hoop geld uit want als er een input kapot gaat in je laptop of computer ben je een hoop geld kwijt om dit te laten repareren.

Is een docking station iets voor jou?

Als je niet al te veel geld hebt en je hebt genoeg plaats om alle kabels aan te sluiten hoef je dit in principe niet te kopen. Maar als je veel kabels hebt en je ook last hebt van kabels die op je bureau liggen dan is dit zeker aan te raden. Een docking station kost maar een paar tientjes en dan hoef je je niet meer druk te maken over of je alle kabels kwijt kunt.

Geef een reactie