Toe aan een nieuwe Iphone? Helemaal niks mis met tweedehands!

Toe aan een nieuwe Iphone? Helemaal niks mis met tweedehands! 

Het kopen van een refurbished iPhone van rephone kan een goede optie zijn voor iedereen die een Apple smartphone wil, maar niet zoveel kan uitgeven. De term “gereviseerd” geeft aan dat de telefoon al door iemand is gebruikt. Deze persoon heeft vervolgens het product weggegooid, dat is herbouwd en in perfecte staat is om te gebruiken.

Het is als het kopen van een gebruikte mobiele telefoon, maar dan met de zekerheid dat deze is gecontroleerd op kwaliteit. Deze reconditionering kan zowel door Apple zelf als door bedrijven en mensen die met iPhones werken, maar dan wel autonoom.


Wat te overwegen bij de aankoop van een gereviseerde iPhone

Kijk of de batterij werkt.
iPhone-batterijen zijn een controversieel onderwerp. Dus, om onaangename verrassingen te voorkomen, test de effectiviteit van het onderdeel. Er zijn programma’s die deze taak uitvoeren, zoals Battery Life, een app die laat zien hoe goed de batterij is, rekening houdend met het model en systeem van het apparaat.

Het is ook vermeldenswaard dat, bij de aankoop van een iPhone rechtstreeks van Apple, het bedrijf garandeert dat de batterij volledig nieuw is.


Test alle knoppen en ingangen
Test alle knoppen en ingangen: headset, lader, thuisknop, aan/uit, volume verhogen en verlagen.

De telefoon is herbouwd en kan krassen, gebruikssporen, “oppervlakkige” stofvlekken hebben, maar moet in perfecte staat zijn voor gebruik. Zorg er daarom voor dat de knoppen werken.

In het geval van officiƫle gereviseerde modellen, verkocht door Apple zelf, zorgt het bedrijf ervoor dat de buitenkant van de telefoon nieuw wordt, terwijl de interne componenten opnieuw worden gebruikt.


Controleer of de camera’s werken
De telefoon kan zijn geretourneerd omdat de vorige gebruiker alleen maar van model wilde veranderen, of omdat hij een probleem had.

Het is dus goed om er zeker van te zijn dat alles perfect werkt, inclusief de camera’s. Maak opnamen met de achterste camera en de voorste camera. Vergelijk indien mogelijk met afbeeldingen van andere apparaten van hetzelfde model.


Garantie aanvragen
Bij de aankoop van een gereviseerde iPhone koopt de gebruiker een product dat al in gebruik is geweest, maar geen enkele manier heeft om de oorsprong of de geschiedenis van het apparaat te kennen. Daarom is het zeer belangrijk dat de mobiele telefoon een goede garantieperiode heeft.

Zelfs gereviseerde, smartphones zijn duur en niemand wil iets kopen dat verliezen met zich meebrengt, dus het is goed om de gemoedsrust te hebben dat de telefoon kan worden veranderd als er een probleem is.