Wat je moet weten voordat je met je RC truck gaat rijden

Als jij er klaar voor bent om een het circuit op te gaan met jou op afstand bestuurbare auto? Wat zijn de dingen waar je op moet letten voordat je dit doet en hoe kun je je het best voorbereiden? Met deze tips hieronder ben jij 100% klaar voor te gaan racen met jou RC auto.

Kijk naar andere racers

Voordat je een bepaald circuit opgaat, is het slim om te kijken naar andere racers op dat circuit, elke bocht kan een probleem zijn en je wilt natuurlijk niet uit de eerste bocht al vliegen. Dus kijk waar andere racers voorzichtiger zijn en waar ze juist versnellen. Verder is elke extra kennis mee genomen met racen en dus kijk niet alleen praat ook met de professionals! Leer de fijne kneepjes en de trucs die zei gebruiken om op en top te presteren.

De RC auto moet bij het circuit passen

Per auto is er een ander soort terrein wat erbij past en dit moet in overweging genomen voordat je gaat racen met de RC auto. Vaak zijn er bepaalde auto’s zorgvuldig gebouwd voor een bepaald circuit en dus zal je dit ook in gedachte mee moeten nemen vooral als je het opneemt tegen dit soort auto’s. Verder is het ook leuker om met de juiste auto op het perfecte circuit te rijden, met een RC truck is het veel leuker om ook stunts te doen en een wat grovere omgeving te rijden dan puur op een circuit de snelheid te testen.

Onderhoud

Dit lijkt de meest logische, maar toch is dit altijd handig om extra op te letten je wilt namelijk niet zitten met een correctie of een hapering als je net in een scherpe bocht zit. Vaak is het gewoon zo dat als je er met het rijden is mis gaat en je auto niet fijn rijd dan moet dat worden geregeld voordat je weer het circuit op gaat.