Workstations: hard nodig als je méér wilt dan een gewone computer

Met computers van tegenwoordig is in feite meer mogelijk dan ooit tevoren. De ontwikkeling van pc’s gaat dan ook nog steeds razendsnel, en dat terwijl deze ontwikkeling toch al eigenlijk tientallen jaren non stop aan de gang is. De eisen die we als consumenten en vooral als zakelijke gebruikers stellen aan onze computers worden echter ook constant hoger. Want ga maar na, heden ten dage zijn er zelfs een heleboel professionals voor wie een reguliere pc (zelfs eentje van erg goede kwaliteit) niet meer voldoet. Zij zouden namelijk heel wat beter gebaat zijn bij een zogeheten workstation, oftewel een extra zware en goed uitgeruste computer met bijvoorbeeld extra mogelijkheden op het gebied van schermgrootte, resolutie en werkgeheugen (snelheid). Om welke mensen het hierbij dan zoal gaat? Dat valt hieronder te lezen.

workstation

Welke professionals maken vooral gebruik van een workstation?

Mensen met de volgende beroepen zouden in het bijzonder gebaat zijn bij het werken met een workstation in plaats van een reguliere desktop of laptop:

  • Wetenschappers.
  • Mensen die met foto’s bezig zijn en het bewerken daarvan. Hier kunnen ook professionele fotografen onder vallen.
  • Mensen die op professionele basis video’s maken en bewerken.
  • Ingenieurs of ontwerpers, oftewel mensen die bijvoorbeeld nieuwe bouwwerken, infrastructuur of meubels ontwerpen.
  • Designers en vormgevers. Hier zou zowel webdesign onder kunnen vallen als het vormgeven van producten die later geprint of zelfs in veelvoud gedrukt moeten worden op papier.

Geef een reactie